Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2015 16:21 - Зелен чай
Автор: plamonka Категория: Други   
Прочетен: 319 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 07.12.2015 18:17


От хилядолетия насам за родина на чаените растения се смята Китай. В последствие те са култивирани и в други азиатски страни. Чаените растения са изключително разпространени в Европа, a през последните години изключителна популярност добива зеления чай в България.

image

производство на хранителни добавки

Зелен Чай (Green Tea Extract) е “истински” чай, което означава, че се произвежда изцяло от листата на растението Днес чая е най-широко консумираната напитка в света, на второ място след водата. Изследванията показват, че зеленият чай е много полезен за здравето.
Зеленият чай се прави от неферментирали листа които съдържат най-високата концентрация от мощни антиоксиданти наречени полифеноли. Използва се като мощен енергетик поради съдържанието си на кофеин. Възпрепятства развитието на невродегенеративни болести като Алцхаймер и Паркинсон.

Зеленият чай (Green Tea Extract) стимулира тялото да използва мазнините като енергиен източник. Ускорява метаболизма, укрепва двигателната способност и нервната система, подобрява състоянието на чревната флора и очите, предпазва кожата от вредните ултравиолетови лъчи.

Зеленият чай е богат на витамини като С, Р, К РР, А, D, E и микроелементите флуор, цинк, йод, мед, манган, фосфор, калций.


image
Множество клинични изследвания показват, че полифенолите от Зелен чай помагат за защитата срещу
ракови заболявания. Изследователите също така вярват, че полифенолите убиват раковите клетки и спрират развитието им. Зеленият чай показва положителни клинични резултати за следните видове рак: на пикочния мехур,  на гърдата, на яйчниците, дебелото черво или рак на ректума, рак на хранопровода, рак на белия дроб рак на панкреаса, рак на простатата, рак на кожата, рак на стомаха.

производство на хранителни добавки

Зеления чай има багоприятен ефект при следните заболявания:
- Всички причини довеждащи до смърт;
- Сърдечно съдови заболявания: атеросклероза, болест на коронарната артерия, висок холестирол и захар в кръвта, сърдечен инфаркт, болест на коронарната артериа на сърцето;
- Ракови заболявания;
- Диабет тип I; производство на екстракти
- Заболявания на черния дроб;
- Забавен метаболизъм;
-Глаукома и други общи очни болести.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: plamonka
Категория: Други
Прочетен: 60502
Постинги: 65
Коментари: 1
Гласове: 13
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930